un noi i una noia arribant a Miravet amb piragua

Benissanet – Miravet

Una ruta curta, però que ho té tot.

Aquest tram de riu ens permetrà, en poc temps, gaudir del millor de l’Ebre. Començarem en un tram d’aigües tranquiles que ens permetràn practicar si som principiants, per continuar riu avall passant per alguns dels llocs més emblemàtics, com el Pas de Barca de Miravet. I tot això ho acabarem amb la espectacular arribada a Miravet.

La millor manera de gaudir en familia!

Fitxa tècnica

Distància

5km

Temps aproximat

1h

Edat mínima

3 anys

Època recomanada

Tot l'any

Dificultat:

Molt senzilla, no requereix de gaire esforç físic. Es perfecta per fer amb nens petits

dos persones anant en caiac cap a Miravet
dos noies arribant a Miravet en caiac
una persona anant en piragua per davant del pas de barca de Miravet
en caiac a la sortida del galatxo de Benissanet
un grup de noies i nois navegant en piragua per sota els arbres al riu Ebre
en-caiac-fins-a-miravet_castell-de-miravet_
en-piragua-a-la-última-recta-per-arribar-a-Miravet
en-caiac-pel-pas-de-barca-de-Miravet
en-piragua-sortint-de-Benissanet-fins-a-Miravet
en-caiac-per-sota-els-arbres-entre-Benissanet-i-Miravet
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ruta curta

Nº de persones

Preu

1-3

60€ en total

més de 3

20€ per persona

  - Els nens de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça.


  - Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 15€


 - Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que gaudeixen d'uns descomptes especials


En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar 15€ per plaça no presentada.

Miravet

Pots començar per una visita al casc antic del poble de Miravet. Segur que els seus carrers costeruts i estrets, alguns d’ells a la vora del penya-segat que dóna al riu, no et deixaran amagar la càmera fotogràfica ni un segon. Aquests mateixos carrers et portaran fins a l’església vella, una església renaixentista construïda damunt d’una antiga mesquita musulmana. Més informació al web de turisme Miravet

També pots visitar el castell de Miravet, conquerit per Ramon Berenguer IV als àrabs i cedit a l’Ordre del Temple, que el va ampliar i hi va construir a sobre fins a construir el castell que, a hores d’ara, es pot veure. Més informació a la web del Castell de Miravet

Visita un dels 8 tallers de ceràmica, un antic art artesanal que continua en actiu gràcies a la feina dels Canterers de Miravet. Més informació al web de turisme Miravet

Consells per a l’activitat de caiac

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no son tan còmodes per fer l’activitat. Recomanem portar samarreta durant l’activitat, per evitar les possibles cremades del sol i el fregament de l’armilla salvavides sobre la pell.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits i protecció solar (crema solar, gorra i ulleres de sol). També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Cal protegir els aparells electronics, com càmeres fotogràfiques o teléfonos, i a ser possible, dur les ulleres lligades, sobretot si son graduades. Enblau disposem d’algun bidó estanc i de cordills, però no podem garantir tenir-ne sempre a disposició.

Els caiacs individuals son còmodes, estables i molt maniobrables. Són dels denominats “tancats” o “sit-in” cosa que els aporta una estabilitat extra i en rutes a l’hivern són els més adequats perquè eviten que ens mullem de cintura cap avall. Són la nostra recomanació per gent sense experiència, ja que permeten aprendre a anar en caiac més facilment.

Els caiacs dobles són dels denominats “sit-on-top” o insubmergibles. Son una mica menys maniobrables que els individuals, degut al seu volum més gran, però permeten dur còmodament fins a dos adults i dos xiquets petits. És aconsellable que els palejadors ja tinguin experiència prèvia, però no és indispensable. També són adequats per gent de molta envergadura.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que es puguin produir en palejar. En aquesta època també és recomanable dur almenys dues mudes de roba; una per dur durant l’activitat en una bossa estanca i una altra per deixar al cotxe per quan finalitzem l’activitat.

També us pot interesar…