paisatge del l'Ebre amb un piragüista i el pont de Garcia al fons

vinebre-móra

El tram entre Vinebre i Móra és el que ens permet visitar més illes. Segons les condicions del riu, en podrem visitar fins a quatre, dues de les quals, la de Beanta i sobretot la de Subarrec, ens deixaràn amb la boca oberta. Es tracta doncs d’una de les rutes amb més racons salvatges per descobrir, ja que a més de les illes podrem veure la desembocadura del riu Siurana, el Pas de l’Ase o sorprendre’ns amb la Roca Roja abans d’arribar a Móra.

A més és una zona poc coneguda i, per tant, poc massificada, de manera que es tracta d’una de les millors opcions si volem gaudir de l’Ebre al nostre ritme i acompanyats de l’avifauna que habita als seus galatxos

Fitxa tècnica

Distància

11km

Temps aproximat

2h 30'

Edat mínima

3 anys

Època recomanada

Tot l'any

Dificultat:

Per tots els publics.

Hi ha una versió més llarga (14km) pels que volen pujar una mica el nivell físic.

Piragüista arribant a Móra en piragua
paisatge del l'Ebre amb un piragüista i el pont de Garcia al fons
arribada-a-Mora
illa-de-beanta
illa-de-la-independencia-pas-de-lase-en-piragua
illa-de-mugrons
pont de Garcia
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ruta de durada mitja (2h - 3h)

Nº de persones

Adults

nens entre 9 i 13 anys

1-2

70€ en total

3-9

30€ per persona

25€ per persona

10-19

25€ per persona

20€ per persona

20o més

20€ per persona

15€ per persona

  - Els nens de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça.


  - Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 15€


 - Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que gaudeixen d'uns descomptes especials


El preu mínim per aquesta activitat son 70€.


En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar 15€ per plaça no presentada.

Vinebre

Pots visitar el poblat ibèric de Sant Miquel, situat sobre el Pas de l’Ase i des d’on hi ha una impressionant vista d’aquest racó del riu Ebre. Més informació a Turisme Vinebre

Molt a prop del poblat hi ha l’ermita de Sant Miquel, construïda pels monjos cartoixans d’Escala Dei, i des d’on també hi ha unes magnífiques vistes del Pas de l’Ase. Més informació a Turisme Vinebre

Descobreix com es vivia al segle passat gràcies a la casa museu de Sant Enric d’Ossó, una casa museu sobre el fundador de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. Més informació a Turisme Vinebre

O també pots visitar Ca Don Joan, un gran casalici del s. XVI. Més informació a Turisme Vinebre

Móra d'Ebre

Visita el castell de Móra, d’origen àrab, reconquistat per Ramon Berenguer IV i, més endavant, cedit a la Baronia d’Entença.

Situat al capdamunt de la població, és el lloc perfecte per tenir una bona panoràmica del riu, de Móra d’Ebre i de gran part de la Ribera d’Ebre. Més informació al web de l'ajuntament de Móra d'Ebre

Consells per a l’activitat de caiac

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no son tan còmodes per fer l’activitat. Recomanem portar samarreta durant l’activitat, per evitar les possibles cremades del sol i el fregament de l’armilla salvavides sobre la pell.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits i protecció solar (crema solar, gorra i ulleres de sol). També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Cal protegir els aparells electronics, com càmeres fotogràfiques o teléfonos, i a ser possible, dur les ulleres lligades, sobretot si son graduades. Enblau disposem d’algun bidó estanc i de cordills, però no podem garantir tenir-ne sempre a disposició.

Els caiacs individuals son còmodes, estables i molt maniobrables. Són dels denominats “tancats” o “sit-in” cosa que els aporta una estabilitat extra i en rutes a l’hivern són els més adequats perquè eviten que ens mullem de cintura cap avall. Són la nostra recomanació per gent sense experiència, ja que permeten aprendre a anar en caiac més facilment.

Els caiacs dobles són dels denominats “sit-on-top” o insubmergibles. Son una mica menys maniobrables que els individuals, degut al seu volum més gran, però permeten dur còmodament fins a dos adults i dos xiquets petits. És aconsellable que els palejadors ja tinguin experiència prèvia, però no és indispensable. També són adequats per gent de molta envergadura.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que es puguin produir en palejar. En aquesta època també és recomanable dur almenys dues mudes de roba; una per dur durant l’activitat en una bossa estanca i una altra per deixar al cotxe per quan finalitzem l’activitat.

També us pot interesar…