Dos adults i un infant en una piragua doble arribant al pont de García

García – Móra

Una ruta per descobrir els racons més inaccessibles i salvatges de l’Ebre. Aquest tram ens permet descobrir llocs com la desembocadura del riu Siurana o la Illa de Subarrec, entorns on podrem gaudir de la companyia de la fauna que hi habita, i que ens sorprendran per la seva bellesa natural.

Una gran opció per families amb petits aventurers… o no tan petits!

Fitxa tècnica

Distància

5km

Temps aproximat

1h

Edat mínima

3 anys

Època recomanada

Tot l'any

Dificultat:

Molt senzilla, no requereix de gaire esforç físic. Es perfecta per fer amb nens petits

una persona arribant en piragua a Móra, amb el pont de les arcades de fons
Una noia en piragua pel riu Ebre i una muleta amb una vela desplegada a la llunyania
dos persones anant en caiac dabant d'un penyasegat del riu Ebre
Grup de gent enant en piragua per sota del pont de García
un noi anant en piragua pel riu Ebre, entre Móra i García
arribant-a-Móra-en-piragua
en-caiac-entre-garcía-i-móra
en-piragua-per-subarrec
pont-de-garcia-en-caiac
subarrec-en-caiac
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ruta curta

Nº de persones

Preu

1-3

60€ en total

més de 3

20€ per persona

  - Els nens de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça.


  - Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 15€


 - Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que gaudeixen d'uns descomptes especials


En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar 15€ per plaça no presentada.

GARCIA

Visita Santa Magdalena, una peculiar ermita construïda a la roca, sota una balma. També pots arribar-te fins al punt més elevat del poble i descobrir el mal que va fer la Batalla de l’Ebre sobre l’església vella de Garcia, testimoni de la cruesa de la Guerra Civil. Més informacio al web de Turisme Ribera d'Ebre

MÓRA D’EBRE

Visita el castell de Móra, d’origen àrab, reconquistat per Ramon Berenguer IV i, més endavant, cedit a la Baronia d’Entença. Situat al capdamunt de la població, és el lloc perfecte per tenir una bona panoràmica del riu, de Móra d’Ebre i d’una part de la Ribera d’Ebre. Més informació al web de Turisme Ribera d'Ebre

Consells per a l’activitat de caiac

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no son tan còmodes per fer l’activitat. Recomanem portar samarreta durant l’activitat, per evitar les possibles cremades del sol i el fregament de l’armilla salvavides sobre la pell.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits i protecció solar (crema solar, gorra i ulleres de sol). També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Cal protegir els aparells electronics, com càmeres fotogràfiques o teléfonos, i a ser possible, dur les ulleres lligades, sobretot si son graduades. Enblau disposem d’algun bidó estanc i de cordills, però no podem garantir tenir-ne sempre a disposició.

Els caiacs individuals son còmodes, estables i molt maniobrables. Són dels denominats “tancats” o “sit-in” cosa que els aporta una estabilitat extra i en rutes a l’hivern són els més adequats perquè eviten que ens mullem de cintura cap avall. Són la nostra recomanació per gent sense experiència, ja que permeten aprendre a anar en caiac més facilment.

Els caiacs dobles són dels denominats “sit-on-top” o insubmergibles. Son una mica menys maniobrables que els individuals, degut al seu volum més gran, però permeten dur còmodament fins a dos adults i dos xiquets petits. És aconsellable que els palejadors ja tinguin experiència prèvia, però no és indispensable. També són adequats per gent de molta envergadura.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que es puguin produir en palejar. En aquesta època també és recomanable dur almenys dues mudes de roba; una per dur durant l’activitat en una bossa estanca i una altra per deixar al cotxe per quan finalitzem l’activitat.

També us pot interesar…