reflex a l'aigua del rriu de la Façana flivial de Móra d'Ebre

Móra-Miravet

Una ruta perfecta per iniciar-se en el piragüisme, però també adequada per repetir mil cops, perquè mai cansa ni decepciona. El tram de Móra a Miravet és fàcil i poc exigent, però amb la seva dosi d’aventura i un paisatge salvatge i meravellós.

Aqui podrem descobrir, acompanyats de l’avifauna que habita la zona, indrets com l’Illa del Galatxo, zona protegida, o passar per sota el Pont de Móra d’Ebre i pel costat del Pas de Barca de Miravet. Podrem fer una aturada a mig camí, per banyar-nos si la calor apreta, i l’arribada a Miravet, espectacular com poques, posarà punt final a un gran matí.

Fitxa tècnica

Distància

12,5

Temps aproximat

2h 30'

Edat mínima

3 anys

Època recomanada

Tot l'any

Dificultat:

Per tots els publics. Es la ruta recomanada com a primera experiència degut a la seva bellesa, la poca dificultat del tram i l'ajuda que ofereix la corrent del riu.

grup de piragüistes fent un descans al mig del riu amb el castell de Miravet a la llunyania
paisatge emboirat amb una noia fent una foto al poble de Miravet des de dalt de la piragua
descans-a-l-ebre-piragua
miravet-des-de-la-piragua
ruta-caiac-ebre-mora
ruta-normal-caiac-riu-ebre
ruta-caiac-ebre-mora-1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ruta de durada mitja (2h - 3h)

Nº de persones

Adults

nens entre 9 i 13 anys

1-2

70€ en total

3-9

30€ per persona

25€ per persona

10-19

25€ per persona

20€ per persona

20o més

20€ per persona

15€ per persona

  - Els nens de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça.


  - Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 15€


 - Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que gaudeixen d'uns descomptes especials


El preu mínim per aquesta activitat son 70€.


En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar 15€ per plaça no presentada.

Móra d'Ebre

Visita el castell de Móra, d’origen àrab, reconquistat per Ramon Berenguer IV i, més endavant, cedit a la Baronia d’Entença.

Situat al capdamunt de la població, és el lloc perfecte per tenir una bona panoràmica del riu, de Móra d’Ebre i de gran part de la Ribera d’Ebre. Més informació al web de l'ajuntament de Móra d'Ebre

Miravet

Pots començar per una visita al casc antic del poble de Miravet. Segur que els seus carrers costeruts i estrets, alguns d’ells a la vora del penya-segat que dóna al riu, no et deixaran amagar la càmera fotogràfica ni un segon. Aquests mateixos carrers et portaran fins a l’església vella, una església renaixentista construïda damunt d’una antiga mesquita musulmana. Més informació al web de turisme Miravet

També pots visitar el castell de Miravet, conquerit per Ramon Berenguer IV als àrabs i cedit a l’Ordre del Temple, que el va ampliar i hi va construir a sobre fins a construir el castell que, a hores d’ara, es pot veure. Més informació a la web del Castell de Miravet

Visita un dels 8 tallers de ceràmica, un antic art artesanal que continua en actiu gràcies a la feina dels Canterers de Miravet. Més informació al web de turisme Miravet

Consells per a l’activitat de caiac

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no son tan còmodes per fer l’activitat. Recomanem portar samarreta durant l’activitat, per evitar les possibles cremades del sol i el fregament de l’armilla salvavides sobre la pell.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits i protecció solar (crema solar, gorra i ulleres de sol). També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Cal protegir els aparells electronics, com càmeres fotogràfiques o teléfonos, i a ser possible, dur les ulleres lligades, sobretot si son graduades. Enblau disposem d’algun bidó estanc i de cordills, però no podem garantir tenir-ne sempre a disposició.

Els caiacs individuals son còmodes, estables i molt maniobrables. Són dels denominats “tancats” o “sit-in” cosa que els aporta una estabilitat extra i en rutes a l’hivern són els més adequats perquè eviten que ens mullem de cintura cap avall. Són la nostra recomanació per gent sense experiència, ja que permeten aprendre a anar en caiac més facilment.

Els caiacs dobles són dels denominats “sit-on-top” o insubmergibles. Son una mica menys maniobrables que els individuals, degut al seu volum més gran, però permeten dur còmodament fins a dos adults i dos xiquets petits. És aconsellable que els palejadors ja tinguin experiència prèvia, però no és indispensable. També són adequats per gent de molta envergadura.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que es puguin produir en palejar. En aquesta època també és recomanable dur almenys dues mudes de roba; una per dur durant l’activitat en una bossa estanca i una altra per deixar al cotxe per quan finalitzem l’activitat.

També us pot interesar…