Kayak & Memory

explicació sobre la batalla de l'Ebre per part de Maite de Terra Enllà

Durant la Batalla de l’Ebre, el riu va jugar-hi un paper molt important. Amb els ponts dinamitats per evitar l’avanç de les tropes franquistes, l’Ebre es va convertir en la primera línia de front. En una agosarada maniobra, de matinada i en condicions precàries, les tropes republicanes creuaven sigilosament el riu, iniciant així la batalla més llarga i més dura de la Guerra Civil Espanyola.

En l’actualitat, l’Ebre s’ha convertit en un punt de trobada pels amants de l’Esport, de la naturalesa i també de la memòria històrica. Per tal d’unir aquest móns en una sola activitat, Enblau i Terra Enllà uneixen esforços i creen el Kayak and Memory. Un viatge en piragua a traves de la memòria històrica on, mentre gaudim dels paisatges que ens ofereix l’Ebre, anirem descobrint els fets de la guerra civil espanyola i de la batalla de l’Ebre.

Disposem de diversos tramps per triar, cadascun amb una temàtica pròpia que, a traves de relats, fotografies i testimonis escrits, ens durà a coneixer millor els fets que van succeir en aquella época entre el juliol del ’36 i l’abril del ’39

Cartell del Kayak & Memory: un riu republicà

un riu republicà


Una ruta en piragua entre Vinebre i Móra, on coneixerem l’exercit de l’Ebre. Qui el conformava, com vivien el dia a dia, quina relació tenien amb la població civil…

cartell del kayak & Memory: la lluita dels pontoners

la lluita dels pontoners


Qui eren els pontoners, i perque van ser una peça clau en la batalla de l’Ebre? descobreix-ho en aquesta interesant ruta en caiac entre Móra i Miravet.