caiac doble passant per sota el pont de García

k&m: un riu republicà

Aquest Kayak & Memory transcorre pel tram entre Vinebre i Móra d’Ebre, escenari de molts dels fets succeïts durant la batalla de l’Ebre, i on encara es conserven alguns vestigis d’aquells temps en que Republicans i Franquistes es disputaven el territori.

Navega en piragua per aquests mateixos escenaris. Coneixeràs racons tant espectaculars com plens d’història, mentre els guies de Terra Enllà, amb relats que ens transportaran en aquella època obscura, ens aniran il·lustrant el que veiem. Passarem per l’estret del Pas de l’ase, la desembocadura del riu Siurana o la salvatge illa de Subarrec, un espai natural de gran bellesa.

El tema central d’aquest viatge es l’Exèrcit de l’Ebre, qui eren? com vivien? quina relació tenien amb la població civil? com creuaven l’Ebre? Totes aquestes preguntes i moltes més seran contestades duran un viatge a trabes de l’Ebre i la seva història.

Fitxa tècnica

Distància

12,5

Temps aproximat

3h 30'

Edat mínima

3 anys

Època recomanada

Tot l'any

Dificultat:

Per tots els publics. Durant la ruta es van fent diverses parades per anar explicant detalls sobre la batalla de l'Ebre. entre això i que el tram no es especialment dur, no es necessita una especial forma física

Una caiac doble arribant al pont de García
Passant en piragua per l'illa de Beanta
un caiac individual passant per sota d'un penyassegat anomenat la Roca Roja
arribant-en-piragua-al-pot-de-Garcia
Illa-de-beanta-en-caiac
per-dabant-de-la-roca-roja-en-caiac
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kayak & Memory

Nº de persones


A partir de 14 anys

Nens entre 9 i 13 anys

1-3

160€ en total

4-9

40€ per persona

30€ per persona

10-19

35€ per persona

25€ per persona

  - Els nens de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça.


  - Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 20€


 - Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que gaudeixen d'uns descomptes especials.


En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar 15€ per plaça no presentada.

Vinebre

Pots visitar el poblat ibèric de Sant Miquel, situat sobre el Pas de l’Ase i des d’on hi ha una impressionant vista d’aquest racó del riu Ebre. Més informació a Turisme Vinebre

Molt a prop del poblat hi ha l’ermita de Sant Miquel, construïda pels monjos cartoixans d’Escala Dei, i des d’on també hi ha unes magnífiques vistes del Pas de l’Ase. Més informació a Turisme Vinebre

Descobreix com es vivia al segle passat gràcies a la casa museu de Sant Enric d’Ossó, una casa museu sobre el fundador de la Companyia de Santa Teresa de Jesús. Més informació a Turisme Vinebre

O també pots visitar Ca Don Joan, un gran casalici del s. XVI. Més informació a Turisme Vinebre

Móra d'Ebre

Visita el castell de Móra, d’origen àrab, reconquistat per Ramon Berenguer IV i, més endavant, cedit a la Baronia d’Entença.

Situat al capdamunt de la població, és el lloc perfecte per tenir una bona panoràmica del riu, de Móra d’Ebre i de gran part de la Ribera d’Ebre. Més informació al web de l'ajuntament de Móra d'Ebre

Consells per a l’activitat de caiac

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no son tan còmodes per fer l’activitat. Recomanem portar samarreta durant l’activitat, per evitar les possibles cremades del sol i el fregament de l’armilla salvavides sobre la pell.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits i protecció solar (crema solar, gorra i ulleres de sol). També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Cal protegir els aparells electronics, com càmeres fotogràfiques o teléfonos, i a ser possible, dur les ulleres lligades, sobretot si son graduades. Enblau disposem d’algun bidó estanc i de cordills, però no podem garantir tenir-ne sempre a disposició.

Els caiacs individuals son còmodes, estables i molt maniobrables. Són dels denominats “tancats” o “sit-in” cosa que els aporta una estabilitat extra i en rutes a l’hivern són els més adequats perquè eviten que ens mullem de cintura cap avall. Són la nostra recomanació per gent sense experiència, ja que permeten aprendre a anar en caiac més facilment.

Els caiacs dobles són dels denominats “sit-on-top” o insubmergibles. Son una mica menys maniobrables que els individuals, degut al seu volum més gran, però permeten dur còmodament fins a dos adults i dos xiquets petits. És aconsellable que els palejadors ja tinguin experiència prèvia, però no és indispensable. També són adequats per gent de molta envergadura.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que es puguin produir en palejar. En aquesta època també és recomanable dur almenys dues mudes de roba; una per dur durant l’activitat en una bossa estanca i una altra per deixar al cotxe per quan finalitzem l’activitat.