com ajustar-se l’armilla

Noia amb una armilla salva vides molt bén posada

En una entrada anterior, (Per què hem de portar armilla salvavides) ja vam explicar la importància de dur aquest article de seguretat ben posat i durant tota l’activitat.

Ara toca explicar com hem de portar aquest element ben col·locat, de forma que ens quedi el més confortable possible i realitzi la seva funció amb tota la efectivitat esperada.

 Abans de començar, hem d’aclarir que una armilla és un element de seguretat, i com la majoria dels elements de seguretat, no és  un article que es caracteritza per la seva comoditat. Pensem amb els cascs, cinturons de seguretat, espinilleres, ulleres de seguretat, auriculars… Els fabricants saben que vestir aquests objectes no és còmode i intenten fer-los el més confortables possible, però mai podran arribar al nivell de comoditat que gaudiriem si en poguessim prescindir.

Així doncs, com que no podem prescindir de l’armilla, hem de buscar la manera de portar-la el més confortable possible sense perdre en seguretat.

Les armilles salvavides de caiac són una mica diferents de les típiques armilles que s’utilitzen a les barques a motor. Són més curtes, de forma que no arriben a tapar el melic, d’aquesta manera, quan seiem a la piragua no ens puja tant l’armilla. És molt incòmode anar tot un viatge amb l’armilla davant del nas. També tenen una bona obertura per als braços, així es facilita el moviment a l’hora de palejar o de nedar si fos necessari.

Cenyir-nos bé l’armilla al cos també ens ajuda a aconseguir més comoditat, a part de seguretat. Una armilla ben ajustada, ens permet moure’ns millor i en cas de caiguda evitem que ens pugi i se’ns posi davant de la cara, cosa que pot molestar i angoixar molt i fins i tot pot ser perillós. impedint-nos veure el nostre entorn o, fins i tot, respirar o sortir de l’aigua.

Per aconseguir portar l’armilla ben cenyida, hi han diferents cinxes que ens haurem de regular abans de començar l’activitat, les més importants són les dels laterals, però també en tenim unes als tirants, que si les ajustem bé, guanyarem en comoditat, ja que aconseguirem que l’armilla es mogui amb nosaltres.

També es recomanable portar una samarreta entre l’armilla salvavides i el cos, això evitarà roçaments amb la pell que ens poden arribar a fer mal. A més, durant l’estiu, ajuda a evitar que se’ns quedi la suor enganxada al cos, ja que la samarreta fa d’element transpirable.

detall de les cinxes que ajuden a ajustar be l'armilla

Cal tenir en compte també la conservació d’aquest material que, tot i que sembla resistent i difícil de fer malbé, el simple fet de fer-lo servir de coixí seient-nos a sobre, trenca l’espuma interior i això afecta directament a la seva flotabilitat, així que és molt important que no ho utilitzem per res que no hagi estat dissenyat.

En resum, abans de posar-te l’armilla salvavides, assegura’t de portar una peça de roba entre la pell i l’armilla. Un cop posada, ajustar bé les cinxes, que quedi ben cenyida al cos, però que et deixi respirar còmodament també. I no utilitzar-la mai ni de coixí ni de res pel que no s’hagi dissenyat.

Si segueixes aquests consells, l’únic perill que correras, serà el de semblar l’eslògan de certs anuncis, ja que podràs gaudir d’una activitat còmoda i segura.