les ermites i la cova lluminosa

Altura Max./min:


Desnivell positiu/negatiu

Km.

Temps estimat

Estació de l'any

Observacions

742/475

381/381

5

3h 30min.

Bona part del camí passa per dins del bosc, així doncs, tot i haver algun tram més de solana, la ruta és factible durant tot l’any.

Important portar roba i calçat còmode (si es va en botes millor) i un mínim d’un litre d’aigua per persona. Si el dia anterior de la ruta plou, es recomanable portar alguna jaqueta impermeable, ja que al passar per dintre el bosc, l’aigua que queda a les fulles en mullarà una mica

Aquesta ruta de senderisme és la més apropiada per conèixer i entendre la història de Cardó només en un matí. Et dona la possibilitat de veure algunes de les 14 ermites que hi ha escampades per tota la vall de Cardó. A més també visitaràs alguns dels racons més bonics i desconeguts d’aquest indret

Aquesta excursió ens portarà a conèixer l’ermita de l’Àngel, l’antic accés des de Rasquera a l’ermitori. Una curiosa ermita amb un tros de muralla encara dempeus.

També veurem la cova Lluminosa que deu el seu nom a la llum que rep del sol, que, en certa hora del dia, l’il·lumina i la fa brillar. A més, el tram de camí que travessa aquesta curiosa cova, és un exemple de com la gent del balneari va treballar per mantenir els camins arreglats de forma que hi poguessin passar les mules.

A l’ermita de Sant Roc podrem omplir la cantimplora a la font de Sant Roc, una aigua fresca que brolla de manera natural i que, des de sempre, se li han atribuït propietats curatives.

Està clar, que no acabarem la ruta sense passar per l’emblemàtica ermita de la Columna, una ermita edificada al capdamunt d’una agulla de pedra.

En total podrem visitar 9 de les 14 ermites que estan escampades per aquesta peculiar vall.

Un pare i el seu fill baixant a la terrasa de l'ermita de la Columna, a Cardó
La roca foradada de cardó
terrasa-de-l'ermita-de-la-columna-a-cardó
senderisme per cardó
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ruta al cim de la Picossa (2h.) (taula de preus)

Nº. de persones

Preus

Menors de 13 anys

1-3

45€ en total

més de 3

12€ per persona

10€

  • 45€ es el mínim per poder fer l'activitat

  • Recomanat a partir de 6 anys. Consultar possibilitats per a nens mes petits. 

  • Els  nens que van en una motxilla porta-nadons no paguen

  • si es vol, hi ha la possibilitat de llogar motxilla porta-nadons (5€)

Consells per a l’activitat de senderisme

S’ha de venir en roba i calçat còmodes i adequats a l’activitat, i a l’època de l’any. Sobretot a l’hivern portar una jaqueta impermeable i roba d’abric per si de cas.

Important portar sempre aigua, sobretot a l’estiu.

Si es volen portar criatures, no hi ha problema, tenim rutes adaptades a nenes i nens petits. També hi ha l’opció de llogar una motxilla porta-nadons. En qualsevol cas aviseu-nos al moment de reservar i us aconsellarem per trobar la ruta que més s’adapta als petits.