passant amb el caiac entre les ruines d'un molí de la època dels arabs

miravet-benifallet

En aquest tram podrem gaudir de les vistes sobre el Castell Templari de Miravet, que ens acompanyarà en la sortida i durant gran part del camí. També podrem, si el riu ho permet, rodejar les runes d’un antic molí àrab situat en un pintoresc racó i passarem per l’estret de Barrufemes, un estret on les aigües es paralitzen i ens veiem rodejats per dos parets descomunals que ens faran sentir minúsculs.

Fitxa tècnica

Distància

11km

Temps aproximat

2h 30'

Edat mínima

3 anys

Època recomanada

Tot l'any

Dificultat:

Una ruta una mica més exigent, sobretot en èpoques de calor, ja que la garbinada i la poca corrent que porta el riu fa que ens costi més avançar.

en piragua per l'illa de Cateura, entre Miravet i Benifallet
Imatge de l'antic molí arab de Miravet
Arribant en piragua al pont del Llaguter, en el tram de Miravet a Benifallet
Un grup de gent anant en piragua i passant prop de la roca dels penjats, un penyasegat en el tram de Miravet a Benifallet
piragüista en un ambient boirós passant prop de les roques de Besaculs
en-piragua-miravet-benifallet-illa-de-cateura
en-piragua-miravet-benifallet-moli-arab
en-piragua-miravet-benifallet-pont-del-llaguter
en-piragua-miravet-benifallet-roca-dels-penjats
en-piragua-miravet-benifallet-roques-de-besaculs
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ruta de durada mitja (Miravet-Benifallet)

Nº de persones

Adults

Nens entre 9 i 13 anys

5-9

30€ per persona

25€ per persona

10-19

25€ per persona

20€ per persona

20-29

20€ per persona

15€ per persona


  - Els nens de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça.


  - Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 15€


 - Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que gaudeixen d'uns descomptes especials


  - El preu mínim per fer aquesta ruta es de 150€. L'equivalent d'un grup de 5 persones adultes.


En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar 15€ per plaça no presentada.

Miravet

Pots començar per una visita al casc antic del poble de Miravet. Segur que els seus carrers costeruts i estrets, alguns d’ells a la vora del penya-segat que dóna al riu, no et deixaran amagar la càmera fotogràfica ni un segon. Aquests mateixos carrers et portaran fins a l’església vella, una església renaixentista construïda damunt d’una antiga mesquita musulmana. Més informació al web de turisme Miravet

També pots visitar el castell de Miravet, conquerit per Ramon Berenguer IV als àrabs i cedit a l’Ordre del Temple, que el va ampliar i hi va construir a sobre fins a construir el castell que, a hores d’ara, es pot veure. Més informació a la web del Castell de Miravet

Visita un dels 8 tallers de ceràmica, un antic art artesanal que continua en actiu gràcies a la feina dels Canterers de Miravet. Més informació al web de turisme Miravet

Benifallet

Visita les coves de Benifallet, concretament la cova del Dos i la impressionant cova Meravelles. Es poden visitar a peu pla, sense cap problema, i tindreu  un guia que us explicarà totes les curiositats. Més informació coves Meravella

Consells per a l’activitat de caiac

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no son tan còmodes per fer l’activitat. Recomanem portar samarreta durant l’activitat, per evitar les possibles cremades del sol i el fregament de l’armilla salvavides sobre la pell.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits i protecció solar (crema solar, gorra i ulleres de sol). També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Cal protegir els aparells electronics, com càmeres fotogràfiques o teléfonos, i a ser possible, dur les ulleres lligades, sobretot si son graduades. Enblau disposem d’algun bidó estanc i de cordills, però no podem garantir tenir-ne sempre a disposició.

Els caiacs individuals son còmodes, estables i molt maniobrables. Són dels denominats “tancats” o “sit-in” cosa que els aporta una estabilitat extra i en rutes a l’hivern són els més adequats perquè eviten que ens mullem de cintura cap avall. Són la nostra recomanació per gent sense experiència, ja que permeten aprendre a anar en caiac més facilment.

Els caiacs dobles són dels denominats “sit-on-top” o insubmergibles. Son una mica menys maniobrables que els individuals, degut al seu volum més gran, però permeten dur còmodament fins a dos adults i dos xiquets petits. És aconsellable que els palejadors ja tinguin experiència prèvia, però no és indispensable. També són adequats per gent de molta envergadura.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que es puguin produir en palejar. En aquesta època també és recomanable dur almenys dues mudes de roba; una per dur durant l’activitat en una bossa estanca i una altra per deixar al cotxe per quan finalitzem l’activitat.

També us pot interesar…