mila negre posat en unes branques seques a la vora del riu Ebre

birdwatching en piragua

Una activitat pionera a l’Ebre català, en la que unim un sistema de transport ecològic i silenciós amb una afició que sovint esdevé passió, la observació d’ocells.

Acompanyats d’un guia experimentat, realitzarem amb tota la calma que sigui necessària el descens d’un tram de l’Ebre, per tal de poder observar els ocells que hi habiten i jugar a identificar-los. És una activitat que, si bé requereix paciència, està oberta a tots els públics, ja que es pot adaptar als nivells de coneixements que tingui el grup.

El tram que escollirem podrà ser entre Garcia i Móra o entre Móra i Benissanet, els dos característics pels seus racons salvatges, com les Illes de Subarrec i de Móra la Nova. Ambdós trams són curts, però en la recerca de les aus ens podem entretenir fins a dues o tres hores.

Aquesta activitat requereix matinar una mica, sobretot a l’estiu, per poder augmentar la possibilitat de veure ocells. També és indispensable l’ús de binocles o llargavistes, que oferim en lloguer si no en disposeu de propis.

Fitxa tècnica

Distància

5km

Temps aproximat

de 2 a 3h

Edat mínima

3 anys

Època recomanada

Tot l'any

Dificultat:

Com que anirem tot el viatge buscant ocells i parant per observar-los, l'esforç físic es molt lleuger. A més, la ruta no entranya cap dificultat, així que es perfecta per a tots els públics

Blauet sobre una canya
noia observant ocells a traves dels binocles en una piragua
agró roig a la vora del riu Ebre
mirant des dun caiac a traves del binocles
estol de corbs marins aixecant el vol per damunt del riu Ebre
blauet-02
birdwatching-en-piragua-a-l-ebrejpg
agró-roig-a-la-vora-del-riu-ebre
obserbant-ocells-des-de-un-caiac-a-traves-dels-binocles
estol-de-corvas-marins-al-riu-ebre
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Birdwatching en caiac

Nº de persones

Adults

Nens entre 9 i 13 anys

1-2

80€ en total

a partir de 3

35€ per persona

30€ per persona

- Per fer aquesta activitat amb normalitat es recomanen els grups reduïts de maxim 10 persones


- Els nens de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça.


- Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 15€


- Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que -gaudeixen d'uns descomptes especials.


En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar 15€ per plaça no presentada.

GARCIA

Visita Santa Magdalena, una peculiar ermita construïda a la roca, sota una balma. També pots arribar-te fins al punt més elevat del poble i descobrir el mal que va fer la Batalla de l’Ebre sobre l’església vella de Garcia, testimoni de la cruesa de la Guerra Civil. Més informacio al web de Turisme Ribera d'Ebre

MÓRA D’EBRE

Visita el castell de Móra, d’origen àrab, reconquistat per Ramon Berenguer IV i, més endavant, cedit a la Baronia d’Entença. Situat al capdamunt de la població, és el lloc perfecte per tenir una bona panoràmica del riu, de Móra d’Ebre i d’una part de la Ribera d’Ebre. Més informació al web de Turisme Ribera d'Ebre

Consells per a l’activitat de caiac

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no son tan còmodes per fer l’activitat. Recomanem portar samarreta durant l’activitat, per evitar les possibles cremades del sol i el fregament de l’armilla salvavides sobre la pell.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits i protecció solar (crema solar, gorra i ulleres de sol). També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Cal protegir els aparells electronics, com càmeres fotogràfiques o teléfonos, i a ser possible, dur les ulleres lligades, sobretot si son graduades. Enblau disposem d’algun bidó estanc i de cordills, però no podem garantir tenir-ne sempre a disposició.

Els caiacs individuals son còmodes, estables i molt maniobrables. Són dels denominats “tancats” o “sit-in” cosa que els aporta una estabilitat extra i en rutes a l’hivern són els més adequats perquè eviten que ens mullem de cintura cap avall. Són la nostra recomanació per gent sense experiència, ja que permeten aprendre a anar en caiac més facilment.

Els caiacs dobles són dels denominats “sit-on-top” o insubmergibles. Son una mica menys maniobrables que els individuals, degut al seu volum més gran, però permeten dur còmodament fins a dos adults i dos xiquets petits. És aconsellable que els palejadors ja tinguin experiència prèvia, però no és indispensable. També són adequats per gent de molta envergadura.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que es puguin produir en palejar. En aquesta època també és recomanable dur almenys dues mudes de roba; una per dur durant l’activitat en una bossa estanca i una altra per deixar al cotxe per quan finalitzem l’activitat.