Un grup de piragüistes navegant per l'Ebre

Benifallet – xerta

Sortint de Benifallet, podrem remuntar una mica el riu Canaletes per la seva desembocadura a l’Ebre. Remuntant-lo podrem descobrir la bellesa que s’hi amaga.

Continuant Ebre avall, arribarem a l’Assut de Xerta i Tivenys, i podrem viure l’experiència única de passar per la resclosa.

Una ruta poc coneguda, que pot ser força exigent segons les condicions del dia i del riu, però agraïda de fer i amb un paisatge meravellós.

Fitxa tècnica

Distància

12,5km

Temps aproximat

2h 30'

Edat mínima

3 anys

Època recomanada

Tot l'any

Dificultat:

Una ruta una mica més exigent, sobretot en èpoques de calor, ja que la garbinada i la poca corrent que porta el riu fins a l'assud, fa que ens costi més avançar.

embarcador del poblat iberic de la Roca Roja amb piragües amarrades
paisatge emboirat amb dos piragüistes en la llunyania
gent anant en piragua per l'Ebre, passant per davant de la torre de Mollet, al terme de Benifallet
En piragua per un tram de l'Ebre, entre Benifallet i Xerta
gen en piragua surtint de la resclosa de l'Assut de Xerta
embarcador-del-poblat-iberic-de-la-roca-roja
en-piragua-entre-benifallet-i-xerta
en-piragua-per-la-torre-de-Mollet
en-piragua-prop-de-benifallet
surtint-de-l-assut-de-xerta
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ruta de durada mitja (Benifallet-Xerta)

Nº de persones

Adults

Nens entre 9 i 13 anys

5-9

30€ per persona

10-19

25€ per persona

20€ per persona

més de 20

20€ per persona

15€ per persona


  - Els nens de 8 anys o menys no paguen si no ocupen plaça.


  - Els nens de 8 o menys anys que ocupin plaça paguen 15€


 - Els  nens de 8 anys o menys, no compten en el número total d'integrants del grup, ja que gaudeixen d'uns descomptes especials


  - El preu mínim per fer aquesta ruta es de 150€. l'equivalent a un grup de 5 persones adultes.

En les reserves, demanem la confirmació del nombre de persones el dia anterior. En cas de no avisar de canvis abans de les 21h del dia anterior, no podem assegurar la possibilitat de tenir més piragües disponibles i, si el grup es menor del que s’havia reservat, s’haurà d’abonar 15€ per plaça no presentada.

Benifallet
Visita les coves de Benifallet, concretament la cova del Dos i la impressionant cova Meravelles. Es poden visitar a peu pla, sense cap problema, i tindreu  un guia que us explicarà totes les curiositats. Més informació coves Meravella
Xerta
Dóna una volta pel poble i hi podràs veure la seva peculiar església coronada per uns característics gossos que assenyalen els quatre punts cardinals. També hi podràs trobar algunes cases senyorials d’estil modernista, Tot això i més al web oficial de Xerta

Consells per a l’activitat de caiac

A l’estiu s’ha de portar roba i calçat que es pugui mullar. És millor que el calçat estigui ben agafat al peu. Si pot ser, cal evitar portar xancles de dit, ja que es més fàcil perdre-les i no son tan còmodes per fer l’activitat. Recomanem portar samarreta durant l’activitat, per evitar les possibles cremades del sol i el fregament de l’armilla salvavides sobre la pell.

Durant l’activitat és important portar aigua, repel·lent de mosquits i protecció solar (crema solar, gorra i ulleres de sol). També es recomana portar roba de recanvi per després de l’activitat.

Cal protegir els aparells electronics, com càmeres fotogràfiques o teléfonos, i a ser possible, dur les ulleres lligades, sobretot si son graduades. Enblau disposem d’algun bidó estanc i de cordills, però no podem garantir tenir-ne sempre a disposició.

Els caiacs individuals son còmodes, estables i molt maniobrables. Són dels denominats “tancats” o “sit-in” cosa que els aporta una estabilitat extra i en rutes a l’hivern són els més adequats perquè eviten que ens mullem de cintura cap avall. Són la nostra recomanació per gent sense experiència, ja que permeten aprendre a anar en caiac més facilment.

Els caiacs dobles són dels denominats “sit-on-top” o insubmergibles. Son una mica menys maniobrables que els individuals, degut al seu volum més gran, però permeten dur còmodament fins a dos adults i dos xiquets petits. És aconsellable que els palejadors ja tinguin experiència prèvia, però no és indispensable. També són adequats per gent de molta envergadura.

A l’hivern és important portar un jersei tèrmic o que mantingui l’escalfor corporal i una jaqueta impermeable. Nosaltres deixem cobrebanyeres per impedir que es mullin les cames amb els esquitxos que es puguin produir en palejar. En aquesta època també és recomanable dur almenys dues mudes de roba; una per dur durant l’activitat en una bossa estanca i una altra per deixar al cotxe per quan finalitzem l’activitat.

També us pot interesar…