convidem a dinar a la Mallarenga

Mallerenga carbonera menjant d'una menjadora
Mallerenga carbonera menjant llavors de la menjadora

Aquest hivern hem decidit construir una menjadora perquè els ocells s’hi acostin i endrapin, aliens als ulls que els observen.
La menjadora està construïda amb fustes reciclades i feta de forma que el menjar que hi fiquem queda protegit de l’aigua de la pluja, així evitem que es faci malbé.
Un cop construïda l’hem penjat en un nesprer ben frondós, però orientada a una finestra de casa, així, podem veure tot el qui s’hi acosta a agafar menjar.

 Finalment l’hem omplert de menjar. Bàsicament hi hem posat ametles, avellanes i pipes, algun dia també vam posar l’os d’una poma, així com barreja de llavors de la que es dona als canaris o als periquitos. Però el que ha tingut més èxit han sigut les ametles i les avellanes.

Allí on hem ficat la menjadora hi han molts tipus d’ocells: gafarrons, tórtores, garses, pardals, merles, cotxes fumades… però només hem aconseguit enxampar a una mallerenga carbonera Parus major, doncs és un ocell que de seguida s’acostuma a les menjadores.

Sabem que la menjadora ha rebut visites d’ocells més grans, ja que algun dia les restes de poma han desaparegut, però suposo que no hem estat tot l’atents que hauriem d’haver estat…
Bé, el cas és que a la mallerenga l’hem pogut observar fotografiar i fins i tot gravar, així que ja estem contents, l’hivern que bé ho tornarem a provar a veure si enganxem algun altre ocell.

Mallerenga buscant menjar en una menjadora