ruta de les ermites de Cardó

Altura Max./min:


Desnivell positiu/negatiu

Km.

Temps estimat

Estació de l'any

Observacions

742/475

654/654

10

de 4 a 5h.

Bona part del camí passa per dins del bosc, així doncs, tot i haver algun tram més de solana, la ruta és factible durant tot l’any.

Important portar roba i calçat còmode (si es va en botes millor) i un mínim d’un litre d’aigua per persona. Si el dia anterior de la ruta plou, es recomanable portar alguna jaqueta impermeable, ja que al passar per dintre el bosc, l’aigua que queda a les fulles en mullarà una mica

Aquesta ruta de senderisme és la més apropiada per conèixer i entendre la historia de Cardó. Et dóna la possibilitat de veure les 14 ermites que hi ha escampades a tota la vall de Cardó, a més d’alguns dels racons més bonics i desconeguts d’aquest indret.

La ruta de les ermites de Cardó ens portarà per les dues ermites porta: la de l’Angel i la de sant Bernat, ens mostrarà les restes de la muralla que rodejava el monestir, algunes de les fonts més importants, l’emblemàtica ermita de la Columna, Sant Roc, la cova Lluminosa… Aquesta cova deu el seu nom a la llum que rep del sol, que, en certa hora del dia, l’il·lumina i la fa brillar. A més, el tram de camí que la travessa és un exemple de com la gent del balneari va treballar per mantenir els camins arreglats de forma que hi poguessin passar les mules.

Així doncs, podríem dir que la ruta de les ermites de Cardó és la ruta més completa i de les més boniques que es poden fer en aquest indret.

Un pare i el seu fill baixant a la terrasa de l'ermita de la Columna, a Cardó
La roca foradada de cardó
terrasa-de-l'ermita-de-la-columna-a-cardó
senderisme per cardó
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ruta de les ermites de Cardó (4-5h.) (taula de preus)

Nº. de persones

Preus

Menors de 13 anys

1-3

90€ en total

més de 3

25€ per persona

20€

  • 90€ es el mínim per poder fer l'activitat

  • Recomanat a partir de 12 anys. Consultar possibilitats per a nens mes petits. 

  • Els  nens que van en una motxilla porta-nadons no paguen

  • si es vol, hi ha la possibilitat de llogar motxilla porta-nadons (5€)

Consells per a l’activitat de senderisme

S’ha de venir en roba i calçat còmodes i adequats a l’activitat, i a l’època de l’any. Sobretot a l’hivern portar una jaqueta impermeable i roba d’abric per si de cas.

Important portar sempre aigua, sobretot a l’estiu.

Si es volen portar criatures, no hi ha problema, tenim rutes adaptades a nenes i nens petits. També hi ha l’opció de llogar una motxilla porta-nadons. En qualsevol cas aviseu-nos al moment de reservar i us aconsellarem per trobar la ruta que més s’adapta als petits.