Terres de l'Ebre, reserva de la Bioesfera

La UNESCO i la Resrva de la Bioesfera

L‚Äôany 1970 la UNESCO va iniciar el projecte ‚ÄúL‚Äôhome i la biosfera‚ÄĚ, amb l‚Äôobjectiu de conciliar l‚Äô√ļs dels recursos del territori amb la preservaci√≥ del mateix, √©s a dir, el que coneixem actualment com a desenvolupament sostenible. Una part d‚Äôaquest projecte se sustenta en la selecci√≥ de diferents llocs geogr√†fics representatius dels diversos h√†bitats del planeta, √†rees que es coneixen com a Reserves de la Biosfera.

Les Terres de l'Ebre, Reserva de la Bioesfera

Les Terres de l’Ebre, gràcies a les seves característiques tant naturals i pasiatgístiques com culturals i socials, es van reconèixer com a Reserva de la Biosfera el 2013, convertint-se en la segona Reserva de la Biosfera a Catalunya, 35 anys després que es reconegués el Parc Natural del Montseny.

El reconeixement de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera és una oportunitat que afavoreix al territori amb noves aportacions econòmiques, així com una difusió internacional i la preservació dels seus valors naturals, paisatgístics, històrics i culturals.

La Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera de la UNESCO compr√®n actualment 617 reserves en 117 pa√Įsos.

 

paisatge de la cubeta de Móra des del Castellet de Banyoles

Fonts: