La ruta de les ermites de Cardó 5h

<<Tornar a rutes per Cardó

Aquesta ruta de senderisme és la més apropiada per conèixer i entendre la historia de Cardó. Et dóna la possibilitat de veure les 14 ermites que hi ha escampades a tota la vall de Cardó, a més d’alguns dels racons més bonics i desconeguts d’aquest indret.

La ruta de les ermites de Cardó ens portarà per les dues ermites porta: la de l’Angel i la de sant Bernat, ens mostrarà les restes de la muralla que rodejava el monestir, algunes de les fonts més importants, l’emblemàtica ermita de la Columna, Sant Roc, la cova Lluminosa... Aquesta cova deu el seu nom a la llum que rep del sol, que, en certa hora del dia, l’il·lumina i la fa brillar. A més, el tram de camí que la travessa és un exemple de com la gent del balneari va treballar per mantenir els camins arreglats de forma que hi poguessin passar les mules.

Així doncs, podríem dir que la ruta de les ermites de Cardó és la ruta més completa i de les més boniques que es poden fer en aquest indret.

 

Altura

Màx./min.

desnivell

positiu/negatiu

Km.

Temps estimat

Estació de l’any

Observacions

742/475

654/654

10

De 4 a 5h.

Bona part del camí passa per dins del bosc, així doncs, tot i haver algun tram més de solana, la ruta és factible durant tot l’any

Important portar roba i calçat còmode (si es va en botes millor) i un mínim d’un litre d’aigua per persona. Si el dia anterior de la ruta plou, es recomanable portar alguna jaqueta impermeable, ja que al passar per dintre el bosc, l’aigua que queda a les fulles en mullarà una mica


 

 (fotos: Lluís B. / Montserrat J. / F. Xavier C. / Joan A.)

Tarifes

Les ermites de Cardó (5h)   
 nº de persones  preu menors de 13 anys
 1-3 persones 90€ total 
4 o més persones  25€ per persona 20€

 - 90€ es el mínim per poder fer l'activitat

 

  - Recomanat a partir de 12 anys. Consultar possibilitats per a nens mes petits. 

 

 - Els  nens que van en una motxilla porta-nadons no paguen

 

- si es vol, hi ha la possibilitat de llogar motxilla porta-nadons (5€)

 

<<Tornar a rutes per Cardó