La Roca Verdura

Aquesta ruta et porta en una de les muntanyes amb les vistes més espectaculars sobre la cubeta de Móra i el Poble de Tivissa. També et dona l’oportunitat de conèixer l’ermita de sant Blai i el camí de la Llena.

La ruta comença pujant per un bell camí empedrat que ens portarà fins a les proximitats de l’Ermita de Sant Blai. Si en tenim ganes, la podem anar a veure.

La pujada continua, però abans, podem veure aigua de la font de Sant Blai, sempre tan fresca i tan bona. A més diu la dita que te la propietat de curar la tos: “Sant Antoni gloriós cura’m la tos”

El camí ens porta a una carena, on ja podrem començar a gaudir de les vistes panoràmiques. Seguint aquesta carena fem cap, per fi, a la Roca Verdura, situada justament a 240 metres per damunt del poble de Tivissa.

Després d’haver gaudit de les vistes i d’un bon i merescut esmorzar ens començarem a endinsar en el camí de la Llena. Un camí empedrat per on es baixa còmodament, entre les parets de la Roca Verdura i la roca del Migdia, amb la seva misteriosa M majúscula gravada.

Altura

mĂ x./mĂ­n.

Desnivell

positiu/negatiu

Km.

Temps estimat

Estació de l’any

Observacions

556/311

275/275

5

De 3 a 4h.

Gran part de la ruta està exposada al sol, així doncs podríem dir que es una ruta més còmoda per a l’hivern, la tardor i la primavera. Tot i això com no és molt llarga a l’estiu també es pot dur a terme, sempre i quant prenguem algunes precaucions per combatre el sol i la calor.

S’ha de portar roba i calçat còmode, si es porten botes millor que no pas bambes. No oblidar-se de portar com a mínim un litre d’aigua per persona i si es fa la ruta a l’estiu, també és important portar gorra i crema solar

 

publicitat per llogar una moxilla portanadons