Ornitopiraguada

cartell IV Ornitopiraguada

28 D'ABRIL DE 2018

Després de l’èxit dels les últimes edicions, torna l'Ornitopiraguada, una de les millors maneres per poder observar els ocells de l’Ebre en el seu estat més salvatge.

Aquest any l'Ornitopiraguada es farà en el tram entre Garcia i Móra d’Ebre. Un tram que ens ofereix diversos racons on poder observar ocells, com ara la desembocadura del riu Siurana o el galatxo de l’illa de Subarrec.

 

 

QUE ÉS LA ORNITOPIRAGUADA?

La ornitopiraguada és una iniciativa duta a terme  pel Grup de Natura La Cubeta de Móra, i que consisteix en donar a conèixer a la gent l’abundant avifauna que habita i es nodreix del riu Ebre al seu pas per la Ribera d’Ebre.

Per aconseguir-ho, que millor que endinsar-se en aquest característic riu i poder veure els seus inquilins en l’estat més natural?

Doncs aquesta és la idea, servir-nos d’un mitja de transport silenciós i còmode, com és el caiac, i poder observar els ocells de ben a prop.

Quins son els requisits per participar-hi?

Per participar en aquesta cinquèna edició de la Ornitopiraguada no necessites saber res sobre piragüisme. El trajecte es curt i molt senzill, cosa que facilita l’aprenentatge. A més ens acompanyarà un monitor que en tot moment ens aconsellarà i ens ajudarà per fer-nos el viatge mes tranquil i segur.

Tampoc necessites saber res d’ornitologia, ja que durant el viatge també ens acompanyarà un biòleg que ens anirà comentant totes les aus que anem trobant i ens farà una petita explicació de cada una.

Només cal que, si en tens, portis uns binocles per poder veure els ocells de ben a prop (si no en tens o no vols portar els teus per por de mullar-los, pots llogar-los per 5€)

L’Horari previst:

La sortida esta programada per al diumenge dia 28 d'abril

  • 9,30 - Ens trobem al Nàutic de Móra d’Ebre, agafem els cotxes i anem cap a García.
  • 10,00 - Arribem a García, fem una petita introducció per saber quin tipus d’ocells podem trobar. Repartim el material i fem una explicació per ensenyar als més novells a anar amb la piragua.
  • 10,45 - Comença la Ornitopiraguada. En tot moment tindrem un monitor de piragüisme, aficionat a l'ornitologia, amb nosaltres que ens anirà guiant pel riu, i també un biòleg que ens anirà explicant tots els ocells que anirem veient.
  • 12,00 - Arribem a Móra i anem a fer un tast de productes de la terra a l’Agrobotiga 7 de Ribera.

La inscripció:

El preu per inscrit es de 15€ que podeu abonar directament a l’Agrobotiga 7 de Ribera, deixant un número de contacte i indicant el número de persones que sereu.

També teniu l’opció de trucar-nos al 665 320 828 o enviar-nos un mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. amb les següents dades:

  • NOM DE LA RESERVA
  • Nº DE PLACES A RESERVAR
  • Nº DE CAIACS (individuals o dobles)
  • TELEFON DE CONTACTE
  • E-MAIL DE CONTACTE

Per tal de que la sortida sigui més agradable, i per multiplicar les possibilitats de veure les aus, les places seran limitades i es donaran per ordre d’inscripció.

En cas d’algun dubte, pots trucar-nos al 665 320 828 o enviar-nos un mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.