Activitats Tardor - hivern

piragĂĽisme a l'ebre durant la tardor

Piragüisme a la tardor i a l’hivern

La tardor és una època molt bonica per anar en piragua, els arbres, amb els seus tons rogencs i groguencs fan del riu tot un espectacle paisatgístic.

A la tardor, comencen a arribar els ocells que passaran l’hivern en aquestes terres, mentre que d’altres marxen a passar-lo en llocs més calorosos, això fa que hi hagi un vaivé d’aus superior al que es veu en altres èpoques. A més, molts matins, el riu es desperta amb una fina capa de boira que li dona una aparença fantasmagòrica.

 

En definitiva, la tardor és l’època més fotogènica per navegar en piragua pel riu Ebre

Però l’hivern, contràriament al que molta gent pensa, també és una bona època per anar en piragua, si s’hi va ben equipat i tens en compte les prediccions meteorològiques. Realment és una de les millors estacions de l’any per la pràctica del piragüisme; el paisatge canvia al 100%, les boires t’envolten, el sol emet una llum diferent, més esmorteïda, hi ha aus que no hi trobem a l’estiu, sense les algues les aigües baixen més fluïdes, la superfície del riu està més tranquil·la...

El que sol frenar a la gent per fer aquesta activitat a l’hivern és el fred tan a prop de l’aigua. El primer que et ve al cap per solucionar aquest problema és un neoprè, però la majoria de les vegades sol ser una mesura excessiva, ja que et limita el moviment i acabes passant calor. El millor es portar en contacte a la pell, una samarreta, com més cenyida millor, d’alguna fibra no absorbent i transpirable, que aïlli la nostra suor de la pell. Actualment hi ha molts teixits amb aquestes característiques destinats precisament a la pràctica esportiva.

piragĂĽisme per l'Ebre durant l'ivern

La segona capa ha d’aïllar-nos del fred, podria ser per exemple un polar.

I la tercera capa ha d’aïllar-nos del vent i l’aigua. L’ideal seria una jaqueta a l’estil gore tex o una simple capelina.

Tampoc no podem oblidar el cobrebanyera, una peça de roba que evitarà que ens esquitxem les cames.

Amb aquesta equipació, no hem de tenir por del fred i podrem gaudir d’una navegació hivernal a l’Ebre

Senderisme a la tardor i a l’hivern

La tardor, com no, és la millor època per fer senderisme en alguna zona boscosa, això si, ha de ser un bosc d’arbres de fulla caduca, com ara fagedes i rouredes. La tardor és el millor moment per gaudir de llocs com ara la Fageda del Retaule, al Parc Natural dels Ports, on s’hi troba el Faig Pare, un espectacular faig que evoca una imatge de bosc encantat.

L’avantatge de l’hivern es que pots visitar còmodament algunes zones que a l’estiu son massa caloroses. A més t’hi pots trobar curiositats com basses congelades, rosada, boires baixes que et donen la sensació de volar per damunt dels núvols...

 Aquestes coses poden fer la ruta més fotogènica i més anecdòtica. A més amb una mica de sort, es pot esperar alguna nevada en les zones més altes, com els Ports o més rarament, Tivissa o el Montsant, moment idoni per poder veure paisatges molt poc habituals.

Queda clar doncs, que l’hivern es perfecte per fer una bona aventura a la muntanya i treure alguna fotografia curiosa.

senderisme durant la tardor per les Terres de l'ebresenderisme per les terres de l'ebre durant l'ivern