Activitats primavera - estiu

piragĂĽisme a l'Ebre durant la primavera

 

Piragüisme a la primavera i a l’estiu

A la primavera, el sol ja comença a escalfar més, això fa que la gent es vagi animant cada cop més a posar-se damunt d’una piragua. I la veritat és que el riu Ebre, a la primavera, sol oferir unes condicions perfectes, ja que, a causa del desgel i del fet que les algues tot just estan sortint i encara no han crescut, el riu baixa amb més corrent. Això ajuda a l’hora d’avançar, i amb menys esforç aconseguim recórrer més distància.

piragĂĽisme a l'Ebre durant l'estiu

 

En aquesta època, el bosc de ribera ens mostra els seus verds mes intensos, i les vores del riu estan plenes de plantes florides. Fins i tot, molts dies la temperatura acompanya i ens invita, durant el recorregut, a prendre un bany en alguna illa o alguna platja

El principal avantatge de l’estiu és l’estabilitat del temps meteorològic, que practicament ens assegura que l’activitat es durà a terme i no s’haurà d’anul·lar a causa del mal temps. A més, la calor convida a fer activitats d’aquest tipus, amb l’aigua ben a prop per, de tant en tant, poder-se refrescar. No cal dir que a l’estiu el bany està assegurat, la calor es passa millor després d’un bon banyet!

Un altre avantatge d’aquesta època és que comptem amb més hores de sol, així que a les tardes també es pot fer alguna ruta, tot i que si es fa s’ha de vigilar amb la garbinada.

 

 

 

 

Senderisme a la primavera i a l’estiu

La primavera es una de les millors èpoques per fer una bona senderisme a les Terres de l'Ebre durant la primaveraruta a peu, no fa calor ni fa fred, totes les plantes floreixen, els arbres broten i tot d’insectes treuen el nas. Tot esta ple de vida i és el millor moment per cordar-se les botes i, si es pot, penjar-se la càmera de fotos al coll.

Es pot aprofitar per anar en llocs mes calorosos, que a l’estiu se’ns farien massa durs, però també es pot anar en zones obagues, sense por de passar fred. Tot i això sempre hem de tenir en compte el temps inestable.

Durant l’estiu, s’ha d’anar una mica en compte de triar una zona més fresca i amb ombres. Un dels llocs idonis per anar podria ser Cardó o els Ports. També es pot aprofitar la calor per fer alguna ruta que ens dugui cap a algun rierol per poder-nos banyar i refrescar-nos.